AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Korisnici Skypea će konačno dobiti end-to-end enkripciju

Korisnici Skypea će konačno dobiti end-to-end enkripciju

El. pošta Štampa PDF

Korisnici Skypea najzad dobijaju end-to-end enkripciju. Ovo je najava koja je stigla iz Open Whisper Systems, koji stoji iza open source SIgnal Protocola.

Opcija koju trenutno testiraju Skype Insajderi nazvana je Private Conversations, i ona sada ima neka privremena ograničenja.

Opcija se može koristiti za zaštitu audio poziva, poruka i fajlova (slike, audio i video snimci), ali ne i za zaštitu video poziva.

Opcija Private Conversations je ograničena na razgovore jedan na jedan, a korisnici mogu učestvovati u Private Conversations samo sa jednog uređaja istovremeno.

"Možete da prebacite razgovor na bilo koji od vaših uređaja, ali poruke koje šaljete i dobijate će biti povezane sa uređajem koji koristite u tom trenutku", kažu iz Skypea.

Privatni razgovor počinje kada jedan korisnik pošalje pozivnicu, a drugi je prihvati. On je obilježen ikonom zaključanog katanca pored imena kontakta. Pregled poruka iz Privatnih razgovora neće se prikazivati u razgovorima niti u obavještenjima.

Skype je jedan od pionira kad je riječ o online pozivima i porukama, ali odavno nije više vodeći - pretekli su ga WhatsApp i Facebook Messenger, koji koriste Signal Protocol za end-to-end enrkripciju.

Vijest da je Microsoft odabrao Signal Protocol da bi ponudio end-to-end enkripciju, je neočekivana ali dobrodošla jer je protokol open source i svako ga može provjeriti.

Opcija neće biti podrazumijevana, jednostavna je za korišćenje i radi kao i običan chat.

Rezultat slika za skype

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA