AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Vodič za resetovanje iPhone-a uz pomoć iTunes-a

Vodič za resetovanje iPhone-a uz pomoć iTunes-a

El. pošta Štampa PDF

Ako vam se ikada dogodi da zaboravite svoju iPhone lozinku, onda bi vam se moglo desiti i to da bezuspješno provedete sate pokušavajući da otključate svoj uređaj.

Ako ste probali da napravite normalni restore pomoću iTunesa, onda već znate da vam to zadržava lozinku i da niste napravili ništa. Međutim zahvaljujući DFU Restore modeu, ipak je moguće izbrisati lozinku sa uređaja.

Korak 1: Čak i kada vam je uređaj zaključan, možete ga spojiti sa iTunes-om i napraviti backup. Naravno, morate koristiti isto računalo koje ste koristili za backup i sync i ranije, a ne novo računalo. Prije nego počnete, preporučio bih vam da napravite backup svega, kako ne biste izgubili igre, sms poruke, adresar, itd.(uglavnom sve aplikacije kojima ste se služili). Ako probate ovo na novom računalu, sve će vam se izbrisati sa uređaja.

Korak 2: Stavite iPhone u Recovery DFU mode. Kliknite na lock i home tipku u isto vrijeme. Držite obje tipke 10 sekundi. Nakon toga pustite lock tipku i nastavite držati home tipku još deset sekundi. Vidjet ćete usb kabel i iTunes znak.

Rezultat slika za recovery mode iphone

Korak 3: Priključite iPhone na iTunes preko kabla i pričekajte dok iTunes prepozna da vam je uređaj u Restore modu. Dobit ćete poruku da morate restoreati uređaj.

Rezultat slika za recovery mode iphone

Sada kliknite na restore ili restore and update i pričekajte da iTunes odradi svoje, te vam digne uređaj na posljednju iOS verziju i da vam ukloni lozinku.

UPOZORENJE: Ako koristite unlock ili jailbreak, ne zaboravite da vam ovaj postupak podiže baseband na najnoviju verziju koja se ne može otključati, te na najnoviji iOS.

Korak 4: Sada samo syncajte uređaj sa backupom, te vratite sve informacije nazad na telefon i to bez lozinke.

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli.

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA