AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Appleovi akcionari pozvali kompaniju da počne da rešava problem zavisnosti mladih od smart telefona

Appleovi akcionari pozvali kompaniju da počne da rešava problem zavisnosti mladih od smart telefona

El. pošta Štampa PDF

Rezultat slika za smart phone i omladina

 

Appleovi akcionari pozvali su u subotu proizvođača pametnih telefona da preduzme korake kako bi se riješio sve veći problem zavisnosti mladih od Appleovog iPhonea. Oni su apelovali na kompaniju da razvije softver koji će omogućiti roditeljima da djeci ograniče vrijeme korišćenja smart telefona.

Apel je došao od dvije grupe akcionara koji imaju akcije u Appleu vrijedne 2 milijarde dolara. Otvoreno pismo potpisali su Jana Partners i penzioni fond nastavnika iz Kalifornije.

Apel su pozdravili naučnici koji su se poslednjih godina u okviru različitih studija bavili time kako mladi koriste smart telefone. Problem zavisnosi mladih od smart telefona postaje sve veći problem u SAD gjde su i sprovedene brojne studije koje su pokazale da prekomjerna upotreba telefona može ometati časove, smanjiti sposobnost učenika da se koncentrišu na školske obaveze, pa čak i da ih liši sna.
U pismu se spominje i uticaj koji prekomjerna upotreba društvenih mreža može imati na samopoštovanje i njen mogući uticaj na depresiju u djetinjstvu.

 

Akcionari priznaju da na perspektivu i mentalno zdravlje mladih utiču različiti faktori. Ali, "bilo bi suprotno zdravom razumu" tvrditi da prekomjerna upotreba smart telefona nema određeni uticaj, smatraju akcionari.

Oni su zabrinuti da ako Apple ne riješi sve veću zabrinutost zbog prekomjerne upotrebe telefona, vrijednost kompanije na tržištu i njena reputacija mogu pretrpjeti štetu.

Proizvođači tako "moćnih proizvoda" treba da pomognu roditeljima u kontroli optimalnog korišćenja telefona. Akcionari su pozvali Apple da unaprijedi svoju trenutnu roditeljsku kontrolu sistema.

Akcionari kažu da će pozdraviti priliku da sa direktorima kompanije Apple razgovaraju o pitanjima koje su pokrenuli.

Istraživanje koje je 2016. sprovedeno, otkrilo je da polovina američkih tinejdžera misli da je zavisno od mobilnih telefona, i da osjećaju da moraju odmah da odgovore na poruke. Sa druge strane, roditelji se žale da njihova djeca ne mogu bez telefona.

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA