AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Google: Microsoft je fokusiran samo na Windows 10 zbog čega su ostali korisnici podložni napadima

Google: Microsoft je fokusiran samo na Windows 10 zbog čega su ostali korisnici podložni napadima

El. pošta Štampa PDF

Nije tajna da je Microsoft usresređen na Windows 10 više nego na ijednu drugu verziju Windowsa. Google je nedavno kritikovao ovakav pristup, navodeći da Microsoft prepušta hakerima korisnike drugih verzija Windowsa, uključujući i korisnike Windowsa 7.

U tekstu koji je objavio istraživač Google Project Zero tima, Mateus Jurčik, tvrdi se da zakrpe za Windows 10 mogu biti iskorišćene za otkrivanje ranjivosti u Windowsu 10 i da bi Microsoft trebalo da istovremeno objavljuje zakrpe za sve podržane verzije operativnog sistema.

Hakeri mogu da pregledaju kod ažuriranja koja Microsoft objavljuje za Windows 10, i tako nađu način da iskoriste propuste u Windows 7 sistemima.

"To stvara lažni osjećaj sigurnosti kod korisnika starijih sistema, i čini ih ranjivim zbog propusta u softveru koji mogu biti otkriveni, i to samo suptilnim promjenama u odgovarajućem kodu u različitim verzijama Windowsa", kaže Googleov stručnjak.

On je objasnio kako je uspio da otkrije 0-day propuste u Windows 7 na ovaj način, tvrdeći da to mogu da urade i ne tako viješti napadači.

Iz Microsofta su odgovorili da su oni posvećeni zaštiti svih korisnika, ali da se najbolja zaštita može dobiti samo nadogradnjom na Windows 10 i korišćenjem Edge browsera.

Međutim, iz Googlea kažu da bi proizvođači softvera trebalo da poboljšavaju bezbednost svih podržanih verzija softvera.

Google: Microsoft je fokusiran samo na Windows 10 zbog čega su ostali korisnici podložni napadima

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA