AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Microsoft Edge browser stiže na Android i iOS uređaje

Microsoft Edge browser stiže na Android i iOS uređaje

El. pošta Štampa PDF

Microsoft već neko vrijeme razmišlja o proširenju svog internet browsera Edge i na mobilne uređaje. U skladu s time predstavljena je Preview verzija Edge browsera namjenjena mobilnim uređajima baziranima na operativnim sistemima Android i iOS.

Po uzoru na sve moderne browsere, Edge za mobilne uređaje nudi mogućnost sinhronizacije podataka (uključujući lozinke i liste bookmarka) između različitih uređaja te u skladu s time nesmetano prebacivanje sa mobilnih uređaja na računare sa instaliranim operativnim sistemom Windows 10 i obrnuto. Za sada ipak neće biti moguće sinhronizirati kartice (tabove) unutar browsera.
Pomoću opcije Hub View olakšano je upravljanje cijelokupnim sadržajem kao što je lista internet stranica koje su označene za kasnije čitanje, istorija surfovanja i lista bookmarka. Tu je i opcija Reading View za lakše čitanje sadržaja internet stranica bez nepotrebnog sadržaja kao što su reklame.

Integrisan je i čitač QR kodova za jednostavno dijeljenje sadržaja, privatno surfovanje (InPrivate) te glasovno pretraživanje internet stranica.

Preview verzija browsera dostupna je članovima Microsoft-ovog Windows Insider programa, čiji član može postati svako nakon sprovedene besplatne registracije.


 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA