AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Yahoo saopštio da su 2013. hakovani svi korisnički nalozi

Yahoo saopštio da su 2013. hakovani svi korisnički nalozi

El. pošta Štampa PDF

Kompanija Yahoo, koja je sada u vlasništvu Verizon Communications Inc., saopštila je juče da je istraga u kojoj su učestvovali stručnjaci za digitalnu forenziku otkrila da su u napadu koji se dogodio u avgustu 2013. kompromitovani svi korisnički nalozi, ukupno 3 milijarde naloga.

Istraga je pokazala da ukradene informacije nisu uključivale lozinke u tekstualnom obliku, informacije o platnim karticama kao ni informacije o bankovnim računima korisnika.

Yahoo je u decembru prošle godine saopštio da su u avgustu 2013. kompromitoovani podaci više od milijardu korisničkih naloga.

Verizon je u februaru ove godine smanjio svoju prvobitnu ponudu za Yahoo za 350 miliona dolara zbog dva velika sajber napada na internet kompaniju, jednog u kome je kompromitovano milijardu naloga i drugom u kome je kompromitovano 500 miliona naloga. Verizon je na kraju platio 4,48 milijardi za Yahoo zato što je utvrđeno da je Yahoo imao bezbednosne propuste koji su iskorišćeni u pomenutim napadima. Zbog tih propusta, korisnici iz SAD su podnijeli tužbe protiv Yahooa.

Predstavnici Yahooa su naglasili juče da 3 milijarde naloga uključuju i mnogo onih koji su samo registrovani ali nikada nisu korišćeni ili su samo kratko vrijeme korišćeni.

Kompanija je saopštila da je poslala email obavještenja korisnicima svih oštećenih naloga koji ranije nisu obavješteni o napadu.

"Važno je napomenuti da je u vezi sa tim što je Yahoo objavio u decembru 2016. o krađi iz avgusta 2013., Yahoo preduzeo korake za zaštitu svih naloga. Kompanija je zatražila od svih korisnika koji nisu promjenili svoje lozinke od vremena krađe da urade to. Yahoo je takođe poništio nešifrovana bezbjedonosna  pitanja i odgovore tako da ne mogu biti korišćeni za pristup nalozima", saopštio je Yahoo

Yahoo saopštio da su 2013. hakovani svi korisnički nalozi

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA