AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Znate li koliko je ukupno iPhone-a prodao Apple?

Znate li koliko je ukupno iPhone-a prodao Apple?

El. pošta Štampa PDF

Steve Jobs je 2007. prije deset godina predstavio prvi iPhone, kojim je uzdrmao tada još nerazvijeno tržište pametnih telefona, a iPhone je i dan danas jedan od najpopularnijih pametnih telefona u svijetu. U prošla tri mjeseca prodali su 41 milion iPhone-a. Pitate li se ikad koliko je to Apple do sada ukupno prodao iPhone-a? Brojka će vas iznenaditi.

Apple je samo u proteklom tromesečiju, kojeg Apple naziva 3. fiskalnim kvartalom isporučio 41 milion iPhone-a i tako za dlaku premašio prognoze analitičara. Na godišnjem nivou Apple je prodao 2% više iPhone-a no u isto vrijeme prošle godine, a uprihodovali su 3% više.

 

Kvartal koji prethodi onome u kojemu Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhone-a isto tako je tradicionalno slabiji od drugih pa je tako u zadnja tri mjeseca prodano 19% manje iPhone-a ali kvartal ranije.

Pozitivni finansijski rezultati blagotvorno djeluju i kompanijin status na berzi. Apple-ove deonice na berzi sve su vrednije pa sada svaka vrijedi 157 dolara, a u kasi na raspolaganju imaju 261 milijardu dolara,

Jeste razmislili o ukupnoj brojci prodatih iPhonea u ovih 10 godina? Odgovor je: 1 200 000 000. - 1.2 milijarde prodanih iPhone-a!

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA