AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Google Chrome za Android dobio mogućnost blokiranja reklama

Google Chrome za Android dobio mogućnost blokiranja reklama

El. pošta Štampa PDF

Google je pustio u opticaj novu nadogradnju za Dev i Canary verzije svog internet browsera Chrome namijenjenog Android mobilnim uređajima.

Obe testne verzije Google-ovog browsera su dobile integrisanu mogućnost blokiranja reklama na internet stranicama bez instaliranja spoljnih dodataka.

Blokiranje reklama zasad je poprilično bazično bez opcije za detaljnije konfiguriranje, jedino što korisnici mogu učiniti je uključiti ili isključiti blokiranje reklama, s time da je prema zadatim podešavanjima blokiranje reklama isključeno. S obzirom da ne postoji konfigurisanje od strane korisnika, blokiranje reklama se izvodi prema Google-ovim sopstvenim podešavanjima te je poseban naglasak stavljen na blokiranje posebno nametljivih reklama i popup prozora.

Blokiranje reklama novost je koju je Google uveo nakon što se nedavno pridružio Koaliciji za kvalitetnije reklame te se u skladu s tim obvezao da će prestati da prikazuje reklame koje nisu u skladu s postavljenim Standardima za bolje reklame do početka 2018. godine (obećanje se odnosi i na Google-ove sopstvene reklame).

Nova opcija blokiranja reklama na kraju će biti dostupna u svim verzijama Chrome browsera za mobilne uređaje te desktop i laptop računare.

 

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA