AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog Windows 10 će sarađivati sa iOS-om i Android-om

Windows 10 će sarađivati sa iOS-om i Android-om

El. pošta Štampa PDF

Insideri koji imaju na svojim računarima instaliranu neku od Preview verzija Windows-a 10, prvenstveno oni koji se nalaze unutar "Fast Ringa" koji prvi dobija nove nadogradnje, primjetili su jednu novu funkciju ovog OS-a. Mogućnost nastavka rada započetog na telefonu i prebacivanje na PC, i obrnuto, pod nazivom "Continue on PC", stižu na Android i iOS.


Iako prvenstveno zamišljena kao opcija koja bi omogućila gotovo isto iskustvo rada na Windows-u na desktopu i telefonu, ova opcija morala je da prođe kroz neke promjene. Windows na telefonima se gotovo više nigdje ne može naći, pa se Microsoft okrenuo operativnim sistemima koji vladaju tim svijetom.

Vlasnici iPhone-a i telefona sa Android-om za ovu funkcionalnost Windows-a će morati da preuzmu posebne aplikacije i u njih se prijave svojim Microsoft korisničkim nalogom. Potom će moći, kažu, "magično" prebacivati otvorene web stranice sa jednog na drugi uređaj.

Windows Insider-i već sada mogu pokušati da rade paralelno na telefonima i računarima, a svi ostali moraće da pričekaju jesensku nadogradnju Fall Creators Update.

 

 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA