AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog WhatsApp dosegao brojku od milijardu aktivnih korisnika dnevno

WhatsApp dosegao brojku od milijardu aktivnih korisnika dnevno

El. pošta Štampa PDF

Pogledate li vijesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, vidjećete da je obično najrelevantniji podatak onaj o broju mjesečno aktivnih korisnika. Prema tom načinu mjerenja, WhatsApp i Messenger (oba u vlasničtvu Facebook-a) odavno već imaju preko milijarde aktivnih korisnika i daleko su najveće aplikacije za slanje poruka u svijetu.

 

Ali, WhatsApp je sada prešao još jednu psihološku granicu. Od 26. jula ova aplikacija bilježi čak milijardu aktivnih korisnika – svaki dan. U jednom danu tih više od milijardu korisnika pošalje 55 milijardi poruka, 4,5 milijarde slika i milijardu video zapisa.

Vratimo li se na mjesečnu statistiku, WhatsApp trenutno bilježi oko 1,3 milijarde korisnika koji aplikaciju koriste barem jednom mjesečno.

 


Što se tiče opcije Stories koju su u Facebook-u "pozajmili" od Snapchat-a, nju na WhatsApp-u trenutno dnevno koristi oko 250 miliona ljudi. Zanimljivo, to je više nego što Snapchat uopšte ima aktivnih korisnika (oko 166 miliona dnevno aktivnih).

 


 

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA