AVAcom
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog

Recenzije

Znate li koliko je ukupno iPhone-a prodao Apple?

El. pošta Štampa PDF

Steve Jobs je 2007. prije deset godina predstavio prvi iPhone, kojim je uzdrmao tada još nerazvijeno tržište pametnih telefona, a iPhone je i dan danas jedan od najpopularnijih pametnih telefona u svijetu. U prošla tri mjeseca prodali su 41 milion iPhone-a. Pitate li se ikad koliko je to Apple do sada ukupno prodao iPhone-a? Brojka će vas iznenaditi.

Apple je samo u proteklom tromesečiju, kojeg Apple naziva 3. fiskalnim kvartalom isporučio 41 milion iPhone-a i tako za dlaku premašio prognoze analitičara. Na godišnjem nivou Apple je prodao 2% više iPhone-a no u isto vrijeme prošle godine, a uprihodovali su 3% više.

 

Kvartal koji prethodi onome u kojemu Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhone-a isto tako je tradicionalno slabiji od drugih pa je tako u zadnja tri mjeseca prodano 19% manje iPhone-a ali kvartal ranije.

Pozitivni finansijski rezultati blagotvorno djeluju i kompanijin status na berzi. Apple-ove deonice na berzi sve su vrednije pa sada svaka vrijedi 157 dolara, a u kasi na raspolaganju imaju 261 milijardu dolara,

Jeste razmislili o ukupnoj brojci prodatih iPhonea u ovih 10 godina? Odgovor je: 1 200 000 000. - 1.2 milijarde prodanih iPhone-a!

 

Google Chrome za Android dobio mogućnost blokiranja reklama

El. pošta Štampa PDF

Google je pustio u opticaj novu nadogradnju za Dev i Canary verzije svog internet browsera Chrome namijenjenog Android mobilnim uređajima.

Obe testne verzije Google-ovog browsera su dobile integrisanu mogućnost blokiranja reklama na internet stranicama bez instaliranja spoljnih dodataka.

Blokiranje reklama zasad je poprilično bazično bez opcije za detaljnije konfiguriranje, jedino što korisnici mogu učiniti je uključiti ili isključiti blokiranje reklama, s time da je prema zadatim podešavanjima blokiranje reklama isključeno. S obzirom da ne postoji konfigurisanje od strane korisnika, blokiranje reklama se izvodi prema Google-ovim sopstvenim podešavanjima te je poseban naglasak stavljen na blokiranje posebno nametljivih reklama i popup prozora.

Blokiranje reklama novost je koju je Google uveo nakon što se nedavno pridružio Koaliciji za kvalitetnije reklame te se u skladu s tim obvezao da će prestati da prikazuje reklame koje nisu u skladu s postavljenim Standardima za bolje reklame do početka 2018. godine (obećanje se odnosi i na Google-ove sopstvene reklame).

Nova opcija blokiranja reklama na kraju će biti dostupna u svim verzijama Chrome browsera za mobilne uređaje te desktop i laptop računare.

 

 

Windows 10 će sarađivati sa iOS-om i Android-om

El. pošta Štampa PDF

Insideri koji imaju na svojim računarima instaliranu neku od Preview verzija Windows-a 10, prvenstveno oni koji se nalaze unutar "Fast Ringa" koji prvi dobija nove nadogradnje, primjetili su jednu novu funkciju ovog OS-a. Mogućnost nastavka rada započetog na telefonu i prebacivanje na PC, i obrnuto, pod nazivom "Continue on PC", stižu na Android i iOS.


Iako prvenstveno zamišljena kao opcija koja bi omogućila gotovo isto iskustvo rada na Windows-u na desktopu i telefonu, ova opcija morala je da prođe kroz neke promjene. Windows na telefonima se gotovo više nigdje ne može naći, pa se Microsoft okrenuo operativnim sistemima koji vladaju tim svijetom.

Vlasnici iPhone-a i telefona sa Android-om za ovu funkcionalnost Windows-a će morati da preuzmu posebne aplikacije i u njih se prijave svojim Microsoft korisničkim nalogom. Potom će moći, kažu, "magično" prebacivati otvorene web stranice sa jednog na drugi uređaj.

Windows Insider-i već sada mogu pokušati da rade paralelno na telefonima i računarima, a svi ostali moraće da pričekaju jesensku nadogradnju Fall Creators Update.

 

 

WhatsApp dosegao brojku od milijardu aktivnih korisnika dnevno

El. pošta Štampa PDF

Pogledate li vijesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, vidjećete da je obično najrelevantniji podatak onaj o broju mjesečno aktivnih korisnika. Prema tom načinu mjerenja, WhatsApp i Messenger (oba u vlasničtvu Facebook-a) odavno već imaju preko milijarde aktivnih korisnika i daleko su najveće aplikacije za slanje poruka u svijetu.

 

Ali, WhatsApp je sada prešao još jednu psihološku granicu. Od 26. jula ova aplikacija bilježi čak milijardu aktivnih korisnika – svaki dan. U jednom danu tih više od milijardu korisnika pošalje 55 milijardi poruka, 4,5 milijarde slika i milijardu video zapisa.

Vratimo li se na mjesečnu statistiku, WhatsApp trenutno bilježi oko 1,3 milijarde korisnika koji aplikaciju koriste barem jednom mjesečno.

 


Što se tiče opcije Stories koju su u Facebook-u "pozajmili" od Snapchat-a, nju na WhatsApp-u trenutno dnevno koristi oko 250 miliona ljudi. Zanimljivo, to je više nego što Snapchat uopšte ima aktivnih korisnika (oko 166 miliona dnevno aktivnih).

 


 

Hakeri upali u sisteme casina putem pametnog akvarijuma

El. pošta Štampa PDF

Da je bezbednost pojedinih IoT uređaja još uvijek na vrlo niskom nivou, pokazuje i sviježi primjer koji stiže iz SAD-a.

 

Jedan tamošnji casino posjeduje pametni akvarijum sa ribama koji je spojen na Internet kako bi zaposleni sve što je vezano za ribe i akvarijum obavljali sa daljine sa neke druge lokacije (hranjenje riba i održavanje temperature vode).

Upravo je navedeni akvarijum i njegove bezbednosne slabosti iskoristila grupa hakera, koja je zahvaljujući akvarijumu upala u sisteme casina te ukrala veću količinu podataka te ih potom uploadovala na svoje servere u Finskoj.

Ranjivost u pametnom akvarijumu je s vremenom otklonjena pomoću zakrpe. Ime casina koji je napadnut kao ni detalji o ukradenim podacima nisu javno objavljeni.

 


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Strana 1 od 14

AVACOM KATALOZI

AVACOM.me

  • Tel: +382 32 673 270
  • Mob: 069 347 997 i 068 045 185
  • Email: prodaja@avacom.me
  • Adresa: Tivat, Njegoseva 1
    HDL 365, Trzni centar Radanovici
  • Rad. vrijeme: 09-21h
  • Kako nas naci: kliknite ovdje

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA