AVACOM NETWORK
VASA KORPA

Vaša Korpa je trenutno prazna.

You are here: Home Blog

Recenzije

Samsung Galaxy Note9 imaće senzor otiska prsta unutar ekrana?

El. pošta Štampa PDF

Samsung Galaxy Note 9 tek stiže naredne godine, a već su počela nagađanja oko pojedinih specifkacija ovog uređaja.

Ono što bi mogla biti jedna od najbitnijih karakteristika jeste senzor otiska prstiju smješten unutar ekrana. Ovaj senzor već se pominjao kao moguća odlika Note8 smartphonea, kao i novih iPhone-a, međutim, ni Samsung ni Apple ga nisu ubacili u ovogodišnje flagship modele.

U praksi, ovaj senzor otiska prsta bi trebao da radi na sledeći način: vi postavite svoj prst na neko specifično mesto na ekranu i to je to. Međutim, Samsung i Apple još uvijek nisu uspijeli da integrišu ovu tehnologiju.

Samsung u 2018. godini ipak očekuje da će integrisati novu tehnologiju unutar ekrana, a vjerovatno bi kompanije BeyondEyes i Samsung LSI trebale da budu proizvođači. Ako nijedan od ova dva proizvođača dijelova za Samsung ne uspije riješiti pomenuti problem, onda bi to mogao da bude Egis, koji trenutno pravi standardne senzore otiske prsta za Galaxy modele.


 

Google: Microsoft je fokusiran samo na Windows 10 zbog čega su ostali korisnici podložni napadima

El. pošta Štampa PDF

Nije tajna da je Microsoft usresređen na Windows 10 više nego na ijednu drugu verziju Windowsa. Google je nedavno kritikovao ovakav pristup, navodeći da Microsoft prepušta hakerima korisnike drugih verzija Windowsa, uključujući i korisnike Windowsa 7.

U tekstu koji je objavio istraživač Google Project Zero tima, Mateus Jurčik, tvrdi se da zakrpe za Windows 10 mogu biti iskorišćene za otkrivanje ranjivosti u Windowsu 10 i da bi Microsoft trebalo da istovremeno objavljuje zakrpe za sve podržane verzije operativnog sistema.

Hakeri mogu da pregledaju kod ažuriranja koja Microsoft objavljuje za Windows 10, i tako nađu način da iskoriste propuste u Windows 7 sistemima.

"To stvara lažni osjećaj sigurnosti kod korisnika starijih sistema, i čini ih ranjivim zbog propusta u softveru koji mogu biti otkriveni, i to samo suptilnim promjenama u odgovarajućem kodu u različitim verzijama Windowsa", kaže Googleov stručnjak.

On je objasnio kako je uspio da otkrije 0-day propuste u Windows 7 na ovaj način, tvrdeći da to mogu da urade i ne tako viješti napadači.

Iz Microsofta su odgovorili da su oni posvećeni zaštiti svih korisnika, ali da se najbolja zaštita može dobiti samo nadogradnjom na Windows 10 i korišćenjem Edge browsera.

Međutim, iz Googlea kažu da bi proizvođači softvera trebalo da poboljšavaju bezbednost svih podržanih verzija softvera.

Google: Microsoft je fokusiran samo na Windows 10 zbog čega su ostali korisnici podložni napadima

 

Samsung Galaxy X sa preklopnim ekranom stiže uskoro?

El. pošta Štampa PDF

Nakon dobrih pet godina, koliko se šuška o Samsung-ovom smartfonu sa savitljivim ekranom, možda je sada zaista došlo vrijeme da napokon ugleda i svijetlo dana. Naime. već nekoliko nedelja bespućima interneta kruže informacije o izvesnom modelu Galaxy X, koji bi trebao da ima sve karakteristike "preklapanja".

Radi se o uređaju koji bi kad se "otvori", trebao pokazati svu raskoš velikog ekrana. Dakle, ekran bi bio savitljiv samo u onom dijelu gdje bi se preklapao, čime je izbjegnut imperativ ugradnje savitljivih komponenti, za koje ni ne znamo postoje li uopšte.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama koje su se pojavile ovih dana, Galaxy X bi službeno mogao da bude predstavljen već početkom sledeće godine na CES-u u Las Vegasu, dok bi vrijeme oko MWC-a u februaru, odnosno martu, trebalo da bude rezervisano za Galaxy S9.

Takođe, informacije koje su izmigoljile iz Samsung-ovih odaja u Koreji govore da bi preklopni Galaxy X bi mogao da bude proizveden u ograničenoj količini od 100.000 primeraka, što se može protumačiti nekom vrstom ispipavanja pulsa tržišta.


 

Microsoft Edge browser stiže na Android i iOS uređaje

El. pošta Štampa PDF

Microsoft već neko vrijeme razmišlja o proširenju svog internet browsera Edge i na mobilne uređaje. U skladu s time predstavljena je Preview verzija Edge browsera namjenjena mobilnim uređajima baziranima na operativnim sistemima Android i iOS.

Po uzoru na sve moderne browsere, Edge za mobilne uređaje nudi mogućnost sinhronizacije podataka (uključujući lozinke i liste bookmarka) između različitih uređaja te u skladu s time nesmetano prebacivanje sa mobilnih uređaja na računare sa instaliranim operativnim sistemom Windows 10 i obrnuto. Za sada ipak neće biti moguće sinhronizirati kartice (tabove) unutar browsera.
Pomoću opcije Hub View olakšano je upravljanje cijelokupnim sadržajem kao što je lista internet stranica koje su označene za kasnije čitanje, istorija surfovanja i lista bookmarka. Tu je i opcija Reading View za lakše čitanje sadržaja internet stranica bez nepotrebnog sadržaja kao što su reklame.

Integrisan je i čitač QR kodova za jednostavno dijeljenje sadržaja, privatno surfovanje (InPrivate) te glasovno pretraživanje internet stranica.

Preview verzija browsera dostupna je članovima Microsoft-ovog Windows Insider programa, čiji član može postati svako nakon sprovedene besplatne registracije.


 

Yahoo saopštio da su 2013. hakovani svi korisnički nalozi

El. pošta Štampa PDF

Kompanija Yahoo, koja je sada u vlasništvu Verizon Communications Inc., saopštila je juče da je istraga u kojoj su učestvovali stručnjaci za digitalnu forenziku otkrila da su u napadu koji se dogodio u avgustu 2013. kompromitovani svi korisnički nalozi, ukupno 3 milijarde naloga.

Istraga je pokazala da ukradene informacije nisu uključivale lozinke u tekstualnom obliku, informacije o platnim karticama kao ni informacije o bankovnim računima korisnika.

Yahoo je u decembru prošle godine saopštio da su u avgustu 2013. kompromitoovani podaci više od milijardu korisničkih naloga.

Verizon je u februaru ove godine smanjio svoju prvobitnu ponudu za Yahoo za 350 miliona dolara zbog dva velika sajber napada na internet kompaniju, jednog u kome je kompromitovano milijardu naloga i drugom u kome je kompromitovano 500 miliona naloga. Verizon je na kraju platio 4,48 milijardi za Yahoo zato što je utvrđeno da je Yahoo imao bezbednosne propuste koji su iskorišćeni u pomenutim napadima. Zbog tih propusta, korisnici iz SAD su podnijeli tužbe protiv Yahooa.

Predstavnici Yahooa su naglasili juče da 3 milijarde naloga uključuju i mnogo onih koji su samo registrovani ali nikada nisu korišćeni ili su samo kratko vrijeme korišćeni.

Kompanija je saopštila da je poslala email obavještenja korisnicima svih oštećenih naloga koji ranije nisu obavješteni o napadu.

"Važno je napomenuti da je u vezi sa tim što je Yahoo objavio u decembru 2016. o krađi iz avgusta 2013., Yahoo preduzeo korake za zaštitu svih naloga. Kompanija je zatražila od svih korisnika koji nisu promjenili svoje lozinke od vremena krađe da urade to. Yahoo je takođe poništio nešifrovana bezbjedonosna  pitanja i odgovore tako da ne mogu biti korišćeni za pristup nalozima", saopštio je Yahoo

Yahoo saopštio da su 2013. hakovani svi korisnički nalozi

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Strana 1 od 20

PREPORUCI NAS !!!

SVE OD PROIZVODJACA